8 Aralık 2011 Perşembe

Buzdolabının üstündeki fırın


Serra Yılmaz’ın oynadığı bir reklam filmi var Her ne kadar Serranımın oynadığı filmlerdeki oyunculuğunu beğensem de, bu reklam filmindeki hallerini beğenmiyorum. Demek ki kadın gayet güzel oynamış reklam filmindeki metni, gıcık tutuyo beni.Çünkü reklam halka hitap etmiyor.
Neymiş; kuzu kol sarma, sarrayyy yemeeeğğ.  Ya da dünya yemeklerinden örnekler. Off hadi yaaa, yemeyin bizi. Sen hangi kitleye hitap ediyosun çelikar şirketi. Süper hijyen kloraklardan çıkmış beyaz Türklere mi? Yoksa genele mi? Eğer genele hitap ediyorsan; ne saray yemeği olan, kuzu kol sarma yer bu millet, ne de dünya mutfaklarından yemekler!
Yemezler dostum yemezler. Bu ayaklar koktu artık!
Senin fırın bizden değil. Bizim fırın davul fırındır. O fırından, ne dünya mutfaklarından yemekler ne de saray mutfağından yemekler çıkar.
Ordan Türkiye’de yaşayan halkların yemekleri çıkar. Ve hepsi de birbirinden lezzetlidir.
Çelikar bi silkin de kendine gel! 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzeldi. Aslında bizim davul fırından çıkanları yeseler insana benzeyecekler ama popüler kültürün esiri olanlar görmemezlikten geliyor halkımızın, anadolu kültürünün muhteşem tadlarını... Sevgilerimle
Metin

Nerde Trak Orda Bırak dedi ki...

ne güzel söylemişsiniz Metin Bey, toplumuna yabancı kalmış bir holding ve reklam şirketi. bide fırının üzerindeki tariflere bakarak yemek yapılcakmış. hadi yaaa diyesi geliyor insanın. selam sevgilerimle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...