26 Mart 2012 Pazartesi

Öz egocell Kaya Bey



Egosu tavan yapmış insanlar aramızda yaşıyor. Daima yaşayacak da… tabii egosu tavan yapmış insanları aramızda görmek tercih sebebim değil ama öyle bir gerçeklik de var.
Başka bir gerçeklikse her gün, akşamüstü, gece, ne zaman televizyonda denk gelirse artık, öz egocell Kaya Bey gözümüze gözümüze sokuluyor; gayet sert, sert ama bi o kadar da babacan kılıfıyla kaplanmış ego denen duygunun bazı erkeklerce nasıl da benimsendiği.
Kaya Bey’i Fatih Sultan Mehmet zamanından kalma bir mersedesin içinde kızgın bir şekilde araba kullanırken görüyoruz. Ve anlıyoruz ki, bin yıl öncesinden kalma bu arabayı kullanan egocell Kaya Bey, oldukça tutucu. Tutucu ve gücü de seviyor, ki bu arabayı almış. Hâlâ da gücü temsil ettiğini düşündüğünden direksiyona bi başka sarılıyor.
Neymiş; kızı sevdiği biriyle evlenmiş. Ve ilk çocukları doğana kadar geçen sürede, öz egocell Kaya Bey kızına çok kızmış ve konuşmuyor. Kızın sevdiği adama baktığımızda ne Recep İvedik, ne serseri, ne de jigolo kılıklı. Kendi halinde bir adam. Kızı olmadık biriyle evlenmiş olsa ve Kaya Bey kızmış olsa hak vereceğim. Fakat 3 G bağlantısından anladığımız kadarıyla, damat, ‘’efendi’’ duruyor. Anlıyoruz ki, egocell Kaya Bey sözü dinlenmediği ve böylelikle egosunu yerle bir ettiği için kızına kızmış.
Peki kızının çocuk doğurması söz konusu olmasaydı, egocell Kaya Bey kızıyla konuşmayacak mıydı? Kızı bir erkek çocuk dünyaya getirdiği için, kaya gibi sert olan yüreği yufka kıvamına gelerek, egocell Kaya Bey arabayı hastaneye doğru gazlıyor. Kerata da kendisine benzediğinden, kendi harika ismini vererek, gücünü tekrar geri kazanarak mutlu oluyor. Ya bir kız çocuk dünyaya gelseydi ne olcaktı?
Öz egocell Kaya Bey’in karısının, kocasına ‘’Kaya Bey’’ diye hitap etmesi ise evlere şenlik bir durum. Kadın sanki eşi değil de, sekreteri. Egocell Kaya Bey’de, Aile Ltd. Şti. nin genel müdürü. Kimbilir kadına evlendiğinden beri neler çektirdiyse kadının yüzü, ağlamaklı paça gibi bakıyor. Durmadan da ‘’he de, Kaya Bey’’ der gibi başını sallayıp duruyor. Mübarek evlilikten başka her şeye benziyor. Öz egocell Kaya Bey’in bu reklamda sözel ve manen şiddet uyguladığını izliyoruz. Fakat reklamcı, çarpık zihniyetli egocell Kaya Bey’i kızgın fakat müşfik, babacan v.b. kılıflarına öyle bi sarıp sarmalıyor ki, eminim bu adama sempatiyle bakan bir çok insan da vardır.
Unutmadan öz egocell Kaya Bey’in arabası da geçmişten günümüze ulaşan bi makam arabası gibi adeta. Genel müdür ya öz egocell Kaya Bey!
Bu evlilik ve bu aile bir sevgi ve saygıyı barındırmaktan çok, özegocell Kaya Bey tarafından sindirilmiş, pasif şiddet gören bi aile modeli. Reklamcı da yediriyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...